6. İstanbul Bilgi Pre-Moot yarışması 18-19 Mart 2017 tarihlerinde Dolapdere Kampüs'te gerçekleştirildi...

Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması uluslararası ticaret hukuku eğitimini ve uluslararası ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü teşvik etmek amacıyla bu sene 24. kez Viyana’da gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Dünyanın her yerinden yaklaşık üç yüz hukuk fakültesinin katıldığı ve alanının en kapsamlı ve prestijli farazi dava yarışmalarından biri olan Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde, çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (“pre-moot”) organize edilmektedir.BİLGİ Hukuk Fakültesi Türkiye’den katılan takımlar arasında düzenlenen ulusal Pre-Moot’u 2012 yılından beri düzenlemektedir. Bu yıl, altıncı kez BİLGİ Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde, dokuz üniversitenin (Ankara, Bilkent, Galatasaray, İstanbul, İstanbul Bilgi, İstanbul Şehir, Kadir Has, Marmara ve MEF Üniversitesi) katılımı ile 18-19 Mart 2017 tarihlerinde bir Pre-Moot organize edilmektedir. Organizasyona akademisyen ve uygulamacılardan oluşan hakemler destek vermektedir.