sertifika ve eğitim programları
Logo TR White CISG

Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması

Sertifika ve Eğitim Programları

BİLGİ Hukuk Fakültesi CISG, mukayeseli hukuk ve milletlerarası ticaret alanlarında düzenli aralıklarla, yurtdışından gelen ve konusunda uzman öğretim üyelerinin katkıları ile sertifika programları sunmaktadır.

Güncel Programlar

Geçmiş Programlar

  • BİLGİ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Milletlerarası Satım Hukuku alanında Mannheim Üniversitesi’nden gelen konuk öğretim üyesi Prof. Dr. Ulrich G. Schroeter ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim M. Atamer tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 2-8 Ekim 2013 tarihleri arasında yürütülen ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı (CISG) ana hatları ile aktarmak ve bunun Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymaktır.
  • BİLGİ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Milletlerarası Satım Hukuku alanında Bär & Karrer Hukuk Bürosu, Zürih’ten gelen konuk öğretim üyesi Dr. Pascal Hachem ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim M. Atamer tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 1-6 Ekim 2012 tarihleri arasında yürütülen ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı (CISG) ana hatları ile aktarmak ve bunun Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymaktır. 
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Ticari Sözleşme Hukuku ve Ticari Tahkim alanında 19-28 Nisan 2012 tarihlerinde İngilizce olarak yürütülecek bir sertifika programı sunulmuştur. Eğitimlerin Fribourg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pascal Pichonnaz ile Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, Paris ofisiden Dr. Georgios Petrochilos tarafından verildiği programın amacı, milletlerarası ticaretin önünde bir engel oluşturan ulusal hukuklardaki farklılaşma üzerinde durmak; bunun hukuk uyumlaştırması yoluyla nasıl aşılabildiğini göstermek ve milletlerarası ticari tahkimin sınır aşan ihtilafların çözümünde rolünü tespit etmektir. 
  • BİLGİ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Milletlerarası Satım Hukuku alanında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden gelen konuk öğretim üyesi  Dr. Stefan Kröll ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yeşim M. Atamer tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 7-15 Ekim 2011 tarihleri arasında yürütülen ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı (CISG) ana hatları ile aktarmak ve bunun Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymaktır. 
  • Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Mukayeseli Sözleşme Hukuku alanında Basel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden gelen konuk öğretim üyesi Prof. Dr. Ingeborg Schwenzer tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 5 Mayıs 2011’de başlayan ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara Anglo-Amerikan Hukuk Çevresi ile Kara Avrupa’sı Hukuk Çevresinde sözleşme hukukunun temel kavramlarının ve kurumlarının ne ölçüde örtüştüğü veya ayrıştığı konusunda bilgi vermektir. 
  • BİLGİ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Milletlerarası Satım Hukuku alanında Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden gelen konuk öğretim üyesi Prof. Dr. Ulrich Magnus ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yeşim M. Atamer tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 14-25 Ekim 2010 tarihleri arasında yürütülen ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’nı (CISG) ana hatları ile aktarmak ve bunun Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymaktır. 
  • BİLGİ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin davetiyle, Milletlerarası Satım Hukuku ve Ticari Tahkim alanında London School of Economics’den gelen konuk öğretim üyeleri Prof. Dr. Micheal Bridge ve Dr. Jan Kleinheisterkamp tarafından İngilizce dilinde yürütülen bir sertifika programı sunulmuştur. 12-19 Nisan 2010 tarihleri arasında yürütülen ve toplam 24 saat süren Programın temel amacı katılımcılara CISG’ı ana hatları ile aktarmak ve bunun ticari tahkim uygulamasındaki yeri hakkında bilgi vermektir.