Logo TR White CISG

Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması

Genel

Hakkımızda

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından hazırlanan ve yönetilen bu internet sitesinin amacı, 11 Nisan 1980 tarihinde kabul edilen Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Birleşmiş Milletler Antlaşması'nı ('CISG') odak alan hukuki tartışmalara, faaliyetlere ve mahkeme kararlarına yer vermek, Türkiye'de Antlaşma'nın bilinirliğini ve buna ilişkin akademik faaliyetleri desteklemektir.

2021 itibariyle CISG, dünyada 94 Devlet tarafından kabul edilmiştir. Türkiye, Antlaşma'yı 7 Temmuz 2010 tarihinde imzalamış ve Antlaşma 1 Ağustos 2011'de yürürlüğe girmiştir.

 

Bu platformda, CISG'nin taraf olduğu ülkeler, CISG'nin hem İngilizce hem de Türkçe dilindeki tam metnine ve CISG Danışma Kurulu'nun hem İngilizce hem de Türkçe dilindeki görüşlerine erişilebileceği gibi, Türk mahkemeleri tarafından CISG'nin uygulandığı kararlara ve milletlerarası satım hukuku alanında yayınlanmış Türkçe kaynakların güncel bir listesine de ulaşmak mümkündür.

 

Bunun yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından organize edilen ve milletlerarası satım hukuku alanında gerçekleşen etkinliklere (sertifika programlarına, konferanslara ve farazi dava yarışmalarına) ilişkin duyurular da bu platformda yer almaktadır.

2019-2020 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 27. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Ahsen Arabacı, Dersu Arsan ve İlayda Melis Pekmezci’den oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2018-2019 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 26. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Nihan Ünal, Pınar Noberi, Simge Yılmaz ve Yaşar Janberk Bilir’den oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2015-2016 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 23. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Can Baf, Deniz Kepenek, İrem Kürkçü, Ege Serra Onal, Fatma Dilşad Sağlam, Cansu Soysal ve Sinan Berk Tüzüner’den oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2014-2015 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 22. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Kardelen Nazlı Aran, Berk Bengi, Gökçen Durgut, Yaman Gürsel, Alçay Sevinç ve Aysu Uygur’dan oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2013-2014 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 21. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Hilal Temel, Fulya Görer, Özge İyibilgin, Mert Büberoğlu, Başar Kırka, Aysel Sena Şen ve Merve Deniz’den oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2012-2013 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 20. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Aslı Gülüm, Müge Uslu, Relin B.Malki, Yael Yahya, Yasemin Kabaklıoğlu, ve Zeynep Müge Erdoğmuş’tan oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2016-2017 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 24. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda Betsy Telim, Ecesu Pınarcı, Elvan Yolcu, Emel Dilara Topanoğlu, Ezgi Kuyumcu, İhsan Bahadır Çeliktaş ve Uğur Çağlar Şenol’dan oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.

2017-2018 Takımı

Bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi 25. Willem C. Vis Farazi Tahkim Yarışması’nda  Almira Akbay, Beritan Zorkun Arık, Gülce Nur Osoydan ve Yaren Denizaltı’dan oluşan takım tarafından temsil edilmektedir.